PhysioPilates

Pilates on alun perin Joseph Pilateksen (1880-1967) luoma kehonhallintamenetelmä, jonka tavoitteena on kehittää voimaa, kestävyyttä ja liikkuvuutta. Se perustuu kehon keskustan hallintaan ja vahvistaa kehon syviä lihaksia. Pilatesmenetelmä sopii jokaiselle, aloittelevasta liikkujasta urheilijaan. Sen avulla on mahdollista oppia käyttämään kehon lihaksia ja niveliä tasapuolisesti, jolloin liian aktiiviset lihakset rentoutuvat ja keskivartalon ryhtiä tukevat lihakset vahvistuvat. Pilatesliikkeiden teho perustuu kuuteen periaatteeseen: keskittyminen, kehon keskustankäyttö, kontrolli, tarkkuus, liikkeen virtaus ja hallittu hengittäminen.

Mitä PhysioPilates on?

PhysioPilates on liikuntaa, jossa Pilates-harjoitteluun on yhdistetty fysioterapeuttinen osaaminen. Ohjaajana toimii PhysioPilates -koulutuksen saanut fysioterapeutti. PhysioPilates -ohjaaja osaa antaa yksilöllistä ohjausta huomioiden asiakkaan tuki- ja liikuntaelinvaivat. PhysioPilates voi olla pienryhmäharjoittelua, jolloin ryhmässä on maksimissaan 12 henkeä tai yksilöllistä ohjausta, jossa asiakkaan erityistarpeet on huomioitu vielä tarkemmin. PhysioPilates -harjoittelu voi toimia muiden terapioiden tukena, se voi olla ennaltaehkäisevää tai kuntoa kohottavaa harjoittelua. Physio- Pilates tähtää laatuun ohjauksessa, sillä jo alkeistuntien ohjaajilla on takanaan fysioterapiatutkinto, sekä vähintään 100h PhysioPilates -koulutusta. Koulutuksen koko laajuus ohjaajalle on 300h. PhysioPilates harjoittelumenetelmä on kehitetty vuonna 2008 vastaamaan terveysliikunnan nykytarpeeseen ja se pohjautuu uusimpaan tutkimustietoon tuki- ja liikuntaelinharjoittelusta.

Yksilöllinen PhysioPilates-ohjaus

Antaa valmiudet itsenäiseen pilates-harjoitteluun. Opittua taitoa pystyt hyödyntämään myös muussa liikunnassa sekä arkielämän tilanteissa; kuten taakkojen nostossa. Ohjauksessa opetetaan oikea hengitystekniikka, syvien keskivartalonlihasten ja lantionpohjan lihasten aktivointi sekä annetaan kotiharjoitteluohjelma. Apuna ohjauksessa käytetään Stabilaizer-laitetta, jonka avulla pystytään spesifisti tarkastamaan, että teet liikkeet oikein sekä ”oikeilla lihaksilla”. Ohjauksessa otetaan huomioon myös kunkin yksilölliset ongelma-alueet ja tarpeet.

PhysioPilates pienryhmät/kurssit

Opit aktivoimaan ja vahvistamaan kehon tukilihaksia, erityisesti syviä vatsa- ja selkälihaksia sekä parantamaan kehonhallintaa ja rangan liikkuvuutta. Kurssi sisältää sekä teoria- että käytännön opetusta. Kurssi/ ryhmä antaa valmiudet jatkaa harjoittelua itse PhysioPilates-ryhmässä max 12hlö:n pienryhmissä.

Mitä voit saavutta Pilates-harjoittelulla?

  • voimakkaan ja sulavalinjaisen lihaksiston
  • elastisen ja notkean vartalon
  • hyvän keskivartalon stabiliteetin
  • hyvän ryhdin ja pystyasennon hallinnan
  • terveen selän
  • hyvän kehon tuntemuksen ja liikkeiden hallinnan

Kenelle Pilates sopii?

  • kaikenikäisille ja -kuntoisille liikkujille ja liikunnan aloittajille
  • raskaana oleville ja synnytyksestä palautuville
  • heille, jotka haluavat lopullisesti eroon selkä- ja hartiakivuista
  • heille, jotka haluavat terveen ja kauniin vartalon

Hinnat

Physiopilates (60min)

Yksilöohjaus 60€ 

Pariohjaus 100€

Myös ryhmille/yrityksille/seuroille.