Faskiamanipulaatio® Stecco

Faskiamanipulaatio – menetelmä on italialaisen fysioterapeutin, Luigi Steccon 40 vuoden tutkimuksen ja kliinisen työn tulos. Pääasiallinen huomio  menetelmässä kohdistuu lihasten, syvän faskian ja sen osatekijöiden väliseen toiminnalliseen suhteeseen.  

Perusajatus on tunnistaa tarkka, paikallinen  faskian (lihaskalvon) alue, joka liittyy tiettyyn rajoittuneeseen liikkeeseen. Kun rajoittunut tai kivulias liike (suunta) on löydetty, tunnistetaan paikallinen faskiassa oleva alue ja tätä tarkasti määritettyä faskian aluetta manipuloimalla voidaan palauttaa liikkeen laajuus ja kivuttomuus. 

Tiheän hermotuksensa ansiosta faskiarakenteilla on merkittävä osuus keskushermostoon menevän tiedon tuottajana ja liikekontrolliin liittyvänä lihasten oikea-aikaisen, synergistisen ja tarkan toiminnan säätelyn perifeerisenä osatekijänä ja voimien välittäjänä. Muutokset faskian toiminnassa muuttavat aistimusta ja toimintaa paikallisesti ja faskian yhtenäisyyden ja jatkuvuuden ansiosta laaja-alaisesti. (lähde: www.fasciamanipulaatio.fi

Lue lisää : www.fasciamanipulaatio.fi

Faskiamanipulaatiossa käsitellään juuri syvää faskiaa. Tarkan/laajan alkuhaastattelun jälkeen tehdään liiketestejä sekä palpoidaan (tunnustellaan käsillä) tiivistyneet faskian (lihaskalvon) kohdat. Tämän perusteella terapeutti vapauttaa densifikoituneet (tiivistyneet) faskiapisteet ja palauttaa fibroottisen kudoksen elastiset ominaisuudet.

FysioMilla Oy:n fysioterapeutti Milla Mahilainen on kouluttautunut Steccon® -faskiamanipulaatioon ja halutessasi varata aikaa faskiamanipulatioon, varaa aika fysioterapiaan (60min) kyseiseltä terapeutilta.